10 oct 2016

Met het vastleggen van Taco van der Hoorn geeft Roompot – Oranje Peloton opnieuw een jonge renner uit eigen land een kans in het profpeloton. De 22-jarige Van der Hoorn tekende vanmorgen een contract voor twee seizoenen bij de Nederlandse pro-continentale wielerploeg. De inwoner van het Zuid-Hollandse De Zilk is daarmee al de achtste amateur die zich in het nieuwe seizoen mag proberen te bewijzen op het hoogste niveau.“Taco is een ambitieuze jonge vent met een voorkeur voor wedstrijden met kasseien, heuvels en wind. En daar rijden wij er genoeg van” zegt teammanager Michael Zijlaard over de komst van Van der Hoorn. “Hij viel onze ploegleiding eerder al in positieve zin op, en na zijn twee zeges in de kermiskoersen van Viane en Stekene zijn wij het gesprek aangegaan”. De nummer twaalf van het Nederlands Kampioenschap had zich eerder ook al getoond door een etappe te winnen in de profwedstrijd An Post Ras. In dezelfde Ierse rittenkoers finishte Van der Hoorn ook een keer als tweede. Een uitslag die hij ook scoorde in de Zuidenveld Tour (achter toekomstig teamgenoot Elmar Reinders).De student bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam kijkt uit naar zijn promotie. “Het is toch een beetje een droom die uitkomt. Ik heb in de afgelopen twee seizoenen een prima begeleiding, veel vertrouwen en kansen gekregen bij Join’s – De Rijke. Door de sterk bezette internationale meerdaagse wedstrijden die ik voor die ploeg mocht rijden ben ik absoluut een betere wielrenner geworden. Ik ben erg benieuwd om te ervaren waar mijn top ligt en zal er in de komende twee jaar bij Roompot – Oranje Peloton alles aan doen om er het maximale uit te halen”, aldus Van der Hoorn die deze winter zijn studie hoopt af te ronden.Tegenover de komst van Taco van der Hoorn staat het vertrek van Huub Duijn. De routinier heeft er alsnog voor gekozen niet in te gaan op de aangeboden contractverlenging en vertrekt naar een andere ploeg. 

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.