27 sep 2016
Kai Reus heeft besloten zijn actieve carrière aan het einde van dit wielerseizoen te beëindigen. De 31-jarige inwoner van Almere keerde dit voorjaar bij Roompot – Oranje Peloton terug als profrenner. Na een, mede door een zware valpartij, teleurstellend verlopen seizoen kiest Reus er voor zich op te gaan richten op het leven na zijn sportloopbaan.“Ik heb er vrede mee. Gelukkig heb ik mij in het afgelopen jaar nog een keer kunnen laten zien. En voor mijzelf bewezen dat ik het nog kan. Ook al draaide het in het begin van de periode bij Roompot – Oranje Peloton niet zoals ik het graag had gewild”.Na een aanpassingsperiode direct na zijn komst van de Belgische Continentale ploeg Verandas Willems en optredens in o.a.de Ronde van Vlaanderen kreeg Reus in mei een tegenslag te verwerken toen hij bij een valpartij in de derde rit van de Vierdaagse van Duinkerken een schouderblessure en een hersenschudding opliep. De dag daarvoor maakte de voormalig marathonschaatser nog deel uit van de ‘vlucht van de dag’. Pas eind juli keerde Reus terug in wedstrijdverband.“De ernstige valpartijen in het voorjaar, waarbij jongens zwaar gewond raakten of zelfs zijn overleden, dat raakte mij keer op keer. Ik kwam tot de conclusie dat mijn gezin belangrijker is dan mijn sport”, aldus Reus over zijn beslissing om te stoppen. 

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.