4 sep 2016
Met een handvol ereplaatsen, de witte jongerentrui en derde positie in het eindklassement voor Nick van der Lijke, en bovendien de zege in de rangschikking voor ploegen, kan Roompot – Oranje Peloton terugkijken op een zeer geslaagde Tour des Fjords. De eindoverwinning in de Noorse vijfdaagse was voor Alexander Kristoff. De sprinter van Katusha was bovendien de sterkste in liefst drie etappes.Het prima optreden van de selectie van Jean-Paul van Poppel begon op woensdag. Dankzij oplettend koersen wist Jesper Asselman goed gebruik te maken van een onoverzichtelijke situatie in volle finale. Toen het peloton op het parcours van het WK in Bergen (volgend jaar) verkeerd werd gestuurd wist Asselman samen met o.a. ritwinnaar Leigh Howard voorop te blijven en finishte als tweede. Ook Sjoerd van Ginneken (7e) scoorde hier een ereplaats.De jonge Brabander had in de tweede etappe minder geluk. Van Ginneken was betrokken bij een valpartij, maar zag provinciegenoot Tim Kerkhof een knappe aanval plaatsen. In de slotkilometers op weg naar Odda wist de inwoner van Oss het jagende peloton tot 800 meter voor de streep voor te blijven. Kristoff won en Van der Lijke finishte als zevende. De geboren Middelburger wist een dag later een sterk ploegenspel bijna volmaakt af te maken.In de Koninginnerit naar Suldalsosen maakte Van der Lijke, samen met Van Ginneken en Pieter Weening deel uit van een kopgroep. Kristoff bleek in de sprint om de etappezege niet te kloppen, maar met een 2e plaats legde de 24-jarige inwoner van Rotterdam de basis voor een goede klassering in het eindklassement. Weening finishte als zesde.Na de door Andersen (Delko) gewonnen voorlaatste rit, met opnieuw ereplaatsen voor Weening en Van der Lijke, wisten de oranjemannen zich op zondag goed voorin te handhaven. In Stavanger was Kristoff voor de derde keer niet te kloppen. In de kopgroep van veertien die om ze zege sprintten was, naast de nummer drie van het eindklassement Van der Lijke (10e) en Weening (14e), ook Huub Duijn (12e)  van de partij. "Het was echt super mooi om met zo'n sterke ploeg aan de start te staan" reageerde de winnaar van de witte trui. "Het was nog een lastig laatste ritje, vooral door de smalle klim in de finale. Daar viel het uit elkaar, maar omdat wij met drie renners goed bij elkaar bleven, wisten wij ons tot het einde goed voorin te handhaven". Het collectief sterke optreden leverde Roompot – Oranje Peloton voor het eerst de zege in het ploegenklassement van een internationale etappewedstrijd op.

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.