Pim Ligthart

Geboortedatum
  • 16 juni 1988
Gewicht
  • 72 kg
Lengte
  • 181 cm
Profdebuut
  • 2011
Specialiteit
  • Klassiekers
  • Allround
Woonplaats
  • Bergeijk

BIO

Niet minder dan een droomstart. Wat was Pim Ligthart daar op zijn tweede koersdag voor Roompot – Nederlandse Loterij dicht bij. In Denia finishte hij achter Tony Martin als tweede in rit twee van de Volta a la Communidad Valenciana. Ook in de maanden daarna toonde de geboren Noord-Hollander zich een belangrijke aanwinst voor het team.  Tien keer boekte hij een uitslag bij de eerste tien, terwijl ook zijn inbreng als wegkapitein door de ploegleiding zeer wordt gewaardeerd. De vorig jaar van Lotto-Soudal overgekomen inwoner van het Brabantse Bergeijk verlengde zijn contract daarom met twee seizoenen. Ligthart heeft al ruim zeven jaar ervaring op het hoogste profniveau. Zij mooiste zege was in het Nederlands kampioenschap van 2011 in Ootmarsum. Daarnaast was hij de sterkste in vijf andere koersen, waaronder de GP Marseillaise in 2015 en etappes in de Ster ZLM Tour en de Ruta del Sol. De baanspecialist heeft ook vijf grote rondes uitgereden; drie keer de Vuelta en twee keer de Giro.

Management
& support

De ploeg bestaat niet alleen uit de renners. De ruggengraat van de ploeg zijn het management en de support. Onontbeerlijk voor top prestaties.
 

NEEM CONTACT OP

team wind tijdrit

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.