Pieter Weening

Geboortedatum
  • 5 april 1981
Gewicht
  • 66 kg
Lengte
  • 186 cm
Profdebuut
  • 2004
Specialiteit
  • Geaccidenteerde parcoursen
  • Heuvelklassiekers
  • Heuvels
Woonplaats
  • Lanaken (België)

BIO

De ervaren Fries kende in 2017 een seizoen met pieken en dalen. Bij een val in de Ronde van Catalonië liep hij een knieblessure op, waardoor Weening een streep moest zetten door zijn klassieke voorjaar. Maar met etappewinst in de Tour of Norway, een derde plaats in het eindklassement en zeges in het bergklassement van de Tour de Yorkshire en Oesterreich Rundfahrt kwam hij sterk terug. De 36-jarige inwoner van grensplaats Lanaken  is bezig aan zijn 15e seizoen als beroepsrenner. Na een start bij het opleidingsteam van Rabobank kwam de ´Harrekiet´ acht jaar uit voor de bankiersploeg. Tussen 2012 en ’15 fietste hij in Australische dienst voor Orica – Greenedge. Twee jaar geleden wist Weening in de Tour of Norway de tweede etappe en het algemeen klassement te winnen. Daarnaast bezorgde hij Roompot – Nederlandse Loterij in de zesde etappe van Tour de Suisse de eerste zege ooit in de U.C.I. World Tour. Zijn profzeges boekte hij bepaald niet in de kleinste koersen: een Tour etappe in Gérardmer (2005), het eindklassement in de Ronde van Polen, de Giro della Toscana en natuurlijk twee ritzeges in de Giro d’Italia (plus de ploegentijdrit met Orica).

Management
& support

De ploeg bestaat niet alleen uit de renners. De ruggengraat van de ploeg zijn het management en de support. Onontbeerlijk voor top prestaties.
 

NEEM CONTACT OP

team wind tijdrit

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.