Jesper Asselman

Geboortedatum
  • 12 maart 1990
Gewicht
  • 71 kg
Lengte
  • 184 cm
Profdebuut
  • 2015
Specialiteit
  • Geaccidenteerde parcoursen
Woonplaats
  • Huissen

BIO

‘Er had meer in gezeten’. Dat gevoel overheerste bij Jesper Asselman na zijn derde seizoen als prof. Pech op slechte momenten of een ongelukkig koersverloop zaten de winnaar van de Ronde van Drenthe (maart 2016) nog wel eens in de weg. Met de 2e plaats in de Koga Slag om Norg (achter de snellere Gianni Vermeersch) als treffend voorbeeld. Toch scoorde de Westlander ook mooie ereplaatsen in o.a. de Australische Herald Sun Tour, Le Samyn en Omloop van West-Vlaanderen. In 2015 was Asselman de man van de ‘onverwachte voltreffer’ in de Eneco Tour. Na een geslaagde aanval pakte hij toen in Breda de leiderstrui, om die vervolgens twee dagen te dragen in de Nederlands - Belgische World Tour wedstrijd. De bij de befaamde wielerclub Westland Wil Vooruit geschoolde inwoner van Huissen was in zijn eerste jaar als prof al prima gestart met een 4e plaats in de Ronde van Drenthe. Een zelfde klassering liet hij noteren in de Ronde van (Belgisch) Limburg. In 2016 behaalde hij een tweede plek in de eerste etappe van Tour des Fjords.  Als specialist achter de derny pakte hij, achter gangmaker Herman Bakker, al eens de nationale titel op dit baanonderdeel en eindigde hij als 2e op het EK.

Management
& support

De ploeg bestaat niet alleen uit de renners. De ruggengraat van de ploeg zijn het management en de support. Onontbeerlijk voor top prestaties.
 

NEEM CONTACT OP

team wind tijdrit

Onze partners

roompotjersey klein2 

Teamshirt

Bestel nu ons nieuwe 2018 teamshirt in de 36 cycling webshop!

Webshop

Missie

In het najaar van 2013 zag een groep ervaren professionals uit de rijke geschiedenis van de wielersport kansen voor een nieuw 100% Nederlands profteam.

Lees meer...

Volg ons

Vind ons op social media met de hashtag #teamRNL of volg ons op;

UCIeuropelogo

© Copyright 2017    inloggen    website door CliqidDeze website is met trots gemaakt door Cliq id - online specialisten.